keskiviikko 24. elokuuta 2011

Säätytalon säädöstä 15.6.2011

SONKin liittohallituksen jäsenen Taika Sahlstén-Mäkelän kolumni.
http://www.sonk.fi/sonk/blog/saeaetytalon-saeaedoestae

Olen lukenut viime viikkojen aikana monen monituista artikkelia, jotka ovat alkaneet seuraavin sanoin, huolimatta siitä mitä aihetta on tarkalleen ottaen käsitelty:
tätä tekstiä kirjoittaessani Säätytalolla käydään neuvotteluita...
Aloitus "Oli synkkä ja myrskyinen yö" alkaa vaikuttaa tuoreemmalta kuin koskaan.

Olin viikon ajan itse aiheutetussa uutispimennossa auringon lämmössä. Sukulointi sujui rattoisasti siihen asti, kunnes puhelimeeni alkoi tulvia viestejä hallitusneuvotteluiden etenemisestä. Juonenkäänteet aiheuttivat nakutusta takaraivoon, ruokkivat mielenkiintoa ja aurinkorannan santa alkoi polttaa jalkapohjia. Surkeimmankin näköiset internetkahvilat houkuttelivat päivä päivältä enemmän. Mutta lomaillessa ei voi koko ajan istua koneen äärellä ja vilkaista mitä uusia otsikointeja lehdissä viljellään tai mitä twiittauksen takana oleva uutisointi kertoo.

Tänään (15.kesäkuuta 2011)Helsingin Sanomat kertoivat, että valtiontalouden sopeutustarpeessa on hallitusneuvotteluissa liikuttu lähemmäs SDP:n kuin Kokoomuksen linjaa. Juonenkäänteet eivät ole siis kokeneet karvasta loppuaan ja lomalainenkin on päässyt mukaan seuraamaan kuinka Kokoomuksen kompromissi tarjous 3,1 miljardin euron veronkorotuksista ja leikkauksista ei mennyt läpi, vaan puolueet ovat huhun mukaan päätyneet 2,5 miljardin leikkaus- ja veronkorotuspakettiin.

Viimeistään tässä vaiheessa kaikki puolueiden samankaltaisuutta moittineet tahot voivat hiljentyä hetkeksi ja ihailla kuinka Säätytalolla jatketaan kädenvääntöä, kävellään ulos ovet paukkuen ja palataan takaisin. Puolueiden johtajat sekä neuvottelijat saavat unohtaa viikonloppu vapaansa, jotta neuvotteluissa saadaan aikaan tuloksia, ja meillä on uusi hallitus juhannukseen mennessä. Itse olen kutsunut ystäviä kylään viikonlopuksi, eikä politiikka jää silloinkaan oven ulkopuolelle. Niin kauan kuin neuvottelut jatkuvat, ovat opiskelijatkin seuraamassa viimeisiä juonen käänteitä. Antakaa siis sosiaalisen median laulaa. Toivotan Säätytalolle lempeitä kesäsäitä, jotta emme joudu otsikoista lukemaan lainausta Edward Bulwen-Lyttonilta. Jääköön synkät ja myrskyiset yöt muille maille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti