maanantai 12. tammikuuta 2015

Vuosi ilman uusia vaatteita - Epic Fail

30.elokuuta 2014 ajattelin että helpolla pääsee ja onnistuuVuosi ilman uusia vaatteita oli alkanut. Vaikkakin tilanne vaati pientä rauhoittelua ja pohdintaa, ajattelin ettei vuosi ilman uusia vaatteita olisi mikään ongelma. Vaatteita kaappi väärällään, eikä haittaakaan että osasta saa luvan luopuakin vuoden aikana. Tälläkin hetkellä päälläni on paita, joka useita vuosia palveltuaan, ilmoitti aamulla ettei jaksa enää: hihassa on armoton reikä. Ei kun roskiin päivän lopuksi, kun ei kierrätykseenkään sovi ja siivousrättejä ei näin kissankarvaisesta löydöstä tehdä.

Olen tähän asti onnistunut tavoitteissani: vaatehankinnat olen tehnyt pääosin kirpputoreilta, ja hankkinut tähän mennessä yhdet talvisaappaat ja sukkapaketin tarpeeseen. Kaksi jokeria oli siis käytetty.

Sitten tuli joulu ja pehmeitä paketteja (joita me hieman vanhemmat osaamme jo arvostaa). Tuli probleema: kuinka nämä lasketaan? Otetaanko lahjat huomioon haasteessa? Ovatko nämä nyt sitten sellaisia jokereita vai kuinka? Päätin olla surematta asiaa sen suuremmin. Mutta aika monta pehmeää pakettia tuli... Tuli jopa vähän huono omatunto.

Mutta eipä aikaakaan, kun tilanne osoittautui vielä kettumaisemmaksi. Haasteen alussa nimittäin uhmasin: Vaatetta minunkin kaapeissani on sen verran, että ilman kummempia hankintoja pitäisi pärjätä. Siellä ne kaupoissa saavat vaatteet huutaa nimeäni ale ale ale! rekistä. Senkin tuhma vaaterekki. En aio edes katsoa suuntaasi, vaan pyrin seuraamaan kulutustottumuksiani ja seuraamaan millä tavalla voin vaikuttaa valinnoillani.

Tuossa se sitten pari päivää sitten tapahtui: epic fail. Totaalinen moka, itsensä petkutus, suoranainen petkuhuiputus! Hain uudet silmälasini kauppakeskuksesta ja seuralaiseni kehoitti minua tulemaan mukaan katsomaan alennusmyyntejä. Mikäs siinä - olinhan ohittanut jo monen monet -50% alerekit, niin että on vaan tanner tömissyt! Ja no, välillä vähän kivuliaammin kaipaavia katseita jakaen...

Eipä aikaakaan, kun Vuosi ilman uusia vaatteita-haaste oli hetken aikaa kuin muisto vain. Yksi kauppa, viisi alerekkiä, yksi muovikassillinen tarpeellista vaatetta työtehtäviin ja uusiin haasteisiin.
Ja ihan hirveän kamalan kauhean itseensä pettynyt olo.  Että tässäkö se haaste sitten oli osaltani?
Voisi sanoa, että kolmaskin jokeri on käytetty ja haaste vasta aluillaan.

Uudet silmälasit kirkastivat näön siihen malliin, että sekosin ostoskeskuksessa.
Palataan asiaan parin kuukauden kuluttua!

1 kommentti:

  1. Munkin kolme jokeria on käytetty!! Ja urheiluvaatteet on ikijokeri, mutta vaan tarpeeseen. Tästä se todellinen haaste vasta alkaa ja kauhulla odotan kesää!!!

    VastaaPoista