tiistai 10. kesäkuuta 2014

Qruiserin pimeä puoli

Sosiaalisen median monimuotoisuus on vienyt minulta pois tarvetta kuulua keskustelufoorumeille, mutta säännössä on poikkeus, joka liittyy seksuaaliseen suuntautumiseeni. "Qruiser on Pohjoismaiden suurin keskusteluverkosto sinulle, joka olet homo, bi, trans, queer tai ystävämme. Jäsenyys on ilmaista ja pääset jäseneksi heti!"

Kirjaudun sivustolle aikanaan tietämättä tarkemmin mikä sen sisältö on, mutta ajattelin löytäväni sivuston kautta uusia tuttavuuksia, keskustelun avauksia, kenties jopa linkin hlbti-poliittiseen toimintaan (näin pienellä kylällä ei ole muun muassa omaa Seta-toimintaa). Voinen jo tässä vaiheessa sanoa, että keskustelun avaukset ovat olleet yksipuolisia ja kanssani esimerkiksi feminismistä haluavat jutella pääosin vain transsukupuoliset (MtF).

Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä on artikkeli saalistajasta, joka vikittelee nuoria poikia internetissä. Qruiser on mainittu sivustolla useaan otteeseen. (linkki 10.6.2014)

Huono maine kiirii nopeasti, koska huonoilla uutisilla ja juoruilla on tapana levitä kuin kulovalkea. Itse sivustolle rekisteröityneenä jäin pohtimaan etteivät huonon maineen vahingot vaikuta ainoastaan tähän sivustoon. Myös asiaan täysin sivustakatsojina osallistuvat homoseksuaalit saavat tuntea tämän asian maineessaan. Jo ennestään homoseksuaaleja syystä tai toisesta vieroksuvat kansalaiset saavat tuulta purjeisiinsa ja voin vain kuvitella miten asiaa puidaan keslustelupalstoilla. Qruiserin kuvitellaan olevan täynnä nuorten ihmisten profiileja selaavia hyväksikäyttäjiä. Mahtavaa! *sarkasmia*

Itselläni on nollatoleranssi saalistajiin. Niin kuin varmasti monella muullakin. Ja saalistajat eivät tälle sivustolla kuulu. Mutta internet on täynnä sivustoja joilla saalistajat toimivat, eikä minun vikinäni nollatoleranssista vaikuta siihen että samalla sivustolla minun kanssani on halveksumiani ihmisiä.

Haluankin tällä tekstilläni sanoa, että vaikka monelle Qruiser tuntuu olevan seksuaalisuuden leikkikenttä, minulle se on kanava tavata jollain tasolla saman henkisiä ihmisiä. Ja toivon että nuorille se olisi kanava keskustella ja löytää rohkeutta tutkia onko tarvetta tulla kaapista ulos. Mutta minä taidankin olla kiltti idiootti. Toivottavasti vanhemmat valvovat lastensa internetin käyttöä ja keskustelevat asioista jälkikasvunsa kanssa kunnioittavasti. Näitä asioita kun ei voi sulkea pois elämästä; älypuhelimet vain vaikeuttavat tilannetta vanhemmille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti