tiistai 5. maaliskuuta 2013

Punainen lanka parikymppisen pariutumiseen

Aina aika ajoin tartun Facebook-kaverin jakamaan bloggaukseen ja katson minkälaisia ajatuksia jollakulla tutulla tai tuntemattomalla on tarjota. Tekstit saattavat olla oivaltavia sekä ajatuksia herättäviä. Mutta tällä kertaa ei käynyt niin hyvä onni. Vaikka tekstin kirjoittaja onkin Facebook-kaverini, ja olen täten kokenut että henkilö on niin sanotusti sosiaalisen median kaveruuteni arvoinen (puolin ja toisin) se ei tietenkään takaa sitä, että olisimme asioissa samaa mieltä. Pekka kirjoitti siis tekstin Suomalainen akateeminen yksinäisyys, joka on teemaltaan tuttu. Lukekaa teksti itse, ja todetkaa sen jälkeen missä jaarittelu loppuu ja Pekan takaa-ajama ajatus löytää paikkansa tekstissä.

”Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että mitä enemmän mäkkäreitä, hooetämmiä ja naisten koulutuksellista tasa-arvoa esiintyy sitä vähemmän tenavia syntyy.”

-Pekka Tuuri blogissaan

Tilastojen ja vastentahtoisen lapsettomuuden jälkeen Pekka pääsee vasta asiaan, jota tekstissä halutaan käsitellä: pariutumista. Ja ketäpä pariutuminen ei kiinnostaisi? Erityisesti jos sopivaa kumppania ei itsellään ole. Minäkin olen tällä hetkellä sinkku, ja oli vain sattumaa, että Pekan kirjoitus osui sosiaalisesta mediasta näin kauniina maanantai-päivänä sopivasti silmiini. Olihan viikon alusta juuri päästy yli, ja ystävien kanssa sulateltu viikonlopun tapahtumia.

Olin nimittäin paikallisessa baarissa ystäväni ja hänen muutaman kaverinsa seurassa. Ilta oli mukava ja pöytäseurueemme keskusteli vilkkaasti aiheesta toiseen. Ilmeisesti riemusta tuikkivat silmämme houkuttelivat saalistajia paikalle. Pöytämme äärellä pyöri nimittäin ties minkälaista vonkaajaa, jotka joutuivat lähtemään ilman saalista nurkkapöytämme tuntumasta. Näiden kaverien yrityksien tyrmäämiseen ei tarvittu minkäänlaista älypuhelimeen suunniteltua sovellusta, vaan paljaalla silmällä katsominen vasemman käden nimettömään kertoi tapahtumahetkellä humaltuneemman osapuolen parisuhdetilanteen. Yksi uhkarohkea kehtasi kuitenkin soveltaa tilanteessa ja kertoi ottavansa riskejä – irtosuhteissa. Pöydällinen perusdorkia, seurassamme olleen miespuolisen henkilön katsellessa vierestä, antoivat villistä illasta haaveilevien don juanien kuulla kunniansa.

Sosiaalista rakkaus- tai ystävyyssuhdetta vailla oli myös se mies, joka välttämättä halusi kertoa minulle käyttävänsä päihteitä yksinäisyytensä vuoksi. Yksinäinen taisi olla sekin kaveri, jota pidin pilkun lähestyessä käden mitan päässä itsestäni. Hänen silmiensä etsiessä suuntaa mihin katsoa, toistin rauhallisesti käskyä ”ei”. Vähän niin kuin silloin aikoinaan Tapsan kanssa http://taikauniversumi.blogspot.fi/2011/02/rakkautta-ilmassa-ei-ole-tapsa-ei.html

Tähän väliin voisin etsiä tutkimuksia, joissa käsitellään ihmisten sosiaalista asemaa, taloudellista tilannetta, syrjäytymisvaaraa, normeja, uskontoa, tapoja ja muita kiinnostavia seikkoja osana pariutumista. Mutta ei jaksa vaivaa. Lähikuppila tai yliopiston kahvila eivät ole autuaaksi tekeviä, kun puhutaan pariutumisesta. Sen sijaan jos haluan kaljaa tai kahvia, tiedän minne mennä. Sen sijaan internet on, Pekan epäilyistä huolimatta, mahdollisuus parisuhteen löytämiselle. Ja vaikka internetsivustojen kautta ei löytäisi elämänsä rakkautta, voi kokea hyviä hetkiä tai kerätä huomattavan kokoelman näiden yksinäisten uroiden lähettämiä kuvia - peniksistään.

Joten Pekka, naiset eivät ole ”geneettisesti parinmuodostukseen heikommin kykenevä” vain sen takia ettei sinulla ja kaverillasi ole käynyt flaksi. Itse olen tähän mennessä suorittanut vain ylioppilastutkinnon (jep!), enkä siitä huolimatta koe olevani valmis synnyttämään tähän maailmaan niitä 1,8 lasta yhdenkään viime aikoina tapaamani henkilön kanssa. Sen sijaan uutena ”nokiana” voin tarjota sinulle, ja tälle väsytystaktiikalla naisia treffeille pyytävälle kaverillesi, vinkin: älkää nyt ihmeessä kysykö samaa naista treffeille kahta kertaa useammin, mikäli edellisellä kerralla vastaus on ollut tiukka ei. Eihän tuossa nyt ole mitään järkeä kuluttaa itsetuntoaan sahanpuruksi saamalla pakkeja samaiselta naiselta kerta toisensa jälkeen. Aina ei natsaa, mutta mahdollisuuksiaan voi parantaa ottamalla niin sanotusti laajemman otannan. Ja kaikkien kiinnostavien kanssa ei tarvitse mennä loppuun asti jos kemiat eivät yrityksestä huolimatta osu kohdalleen. Anna nyt ihmeessä henkilökohtaisesti näin tärkeälle aiheelle enemmän aikaa ja palauta minun uskoni parikymppisen jannun ajatusmaailmaan. Minäkään en ole menettänyt vielä toivoani, vaikkakin olen ottanut jo kylmän viileästi tiettyjä faktoja huomioon.

Facebookissa vihjaisin muuten Pekalle, ettei blogitekstin arvoa lisännyt vanhat laskelmat. Viittaan siis kädestä pitämiseen ja turpaan vetoon. Pekka kertoi Facebookissa itse laskeneensa kaipaamansa luvut. Hän ei ilmeisesti ymmärtänyt, minun tarkoittavan sitä, että nämä laskelmat on jo laskettu ihmiskunnan historiassa useampaan kertaan. (Kukapa ei haluaisi vetää kaikkia turpaan? Edes joskus. ;) ) Itselläni ei ole aikomusta suorittaa itse näitä laskelmia saatikka tekoja, mutta internetin useimmin kysytyissä kysymyksissä on muun muassa kysytty kädestä pitämiseen viittaava kysymys ja annettu bloggaukseni alla oleva vastaus, jonka olen jättänyt teille luettavaksi englannin kielellä, jolla kysymys oli alun perin kysytty ja vastattu. Linkin ko. kysymykseen saa minulta sähköpostia vastaan, mikäli kokee tarpeelliseksi.

Ja se turpaanveto. Kaikki Pasila-televisiosarjan ansioituneet fanit muistavat ensimmäiseltä tuotantokaudelta viimeisen jakson 12 ”Terroristi”, jossa Pöystin tehtäväksi jää pysäyttää Samuli Anteroinen. Hänellä on myös suunnitelma vetää ihmisiä turpaan. 40km tuntinopeudella, moottoripyörän päällä istuen ja kahta kättä käyttäen tehtävään menee Pasilan käsikirjoittajien mukaan neljä vuotta ja kahdeksan kuukautta.

Ei minulla muuta tähän väliin. Vastaustasi odotellen Taika

Well, according to Leonado da Vinci's Vitruvian Man, your arm span equals your height. Based on this you need a few numbers (and lots of approximation and assumptions!) to get the answer:

• World population: 7.014bn est • Earth's circumference: 40,075km • Average human height: 1.7m (7,014,000,000 people * 1.7m) / 40,075,000m = 297.54 times

Obviously this is incredibly inaccurate as: • World population is constantly changing • I based human height on an average of a UK male and female when in reality it varies across the world • I also made the assumption that we could all hold hands 'as the crow flies' which implies a bit of walking on water! Hope someone can give a more accurate answer.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti